Historie

De geschiedenis van Hotel Restaurant Taverne gaat ver terug en begint al in 1860. In 1859 opent het eerste gemeentehuis van de gemeente Voorst zijn deuren aan de toenmalige Wilpscheweg in het dorpje Twello. 
Een jaar later, in 1860, opent Johannes Bernhardus Palaster in het pand er naast uitspanning De Kroon. Bezoekers van het gemeentehuis kunnen in De Kroon terecht voor eten en drinken. Naast De Kroon staat een doorrijstal voor de paarden van de bezoekers. 
Na verloop van tijd komt De Kroon in handen van de familie Van Scheen. In 1927 koopt veehandelaar Frans Huisman het café. De doorrijstal wordt verbouwd tot slagerij. De panden blijven tot 1987 in het bezit van de familie.

Victor Taverne stamt uit een echt horecagezin. In de jaren ’80 van de vorige eeuw ziet hij met lede ogen aan dat De Kroon langzaam in verval raakt. Het gaat hem aan het hart dat De Kroon, gelegen op een prachtige, centrale locatie in Twello, er vervallen en versleten uit gaat zien, terwijl hij er van overtuigd is dat de oude herberg alles in zich heeft om een prima horecagelegenheid te zijn.

Met de familienaam Taverne kun je natuurlijk bijna niet anders dan die naam gebruiken. Victor en Nardy beginnen dan ook hun etablissement onder de naam Hotel Restaurant Taverne.

In 1987 gaat een droom in vervulling en worden Victor en zijn vrouw Nardy eigenaren van De Kroon. Ze willen er een restaurant beginnen. 
Op dat moment zijn er geen ambities om het hotel voort te zetten. Totdat… de eerste gasten totaal onverwacht voor de deur staan. Zij hebben eerder in De Kroon gelogeerd en denken er opnieuw onderdak te vinden. 
Victor en Nardy bedenken zich geen moment: ze maken de bedden op, zorgen voor de meest noodzakelijke spullen in de kamers en koken die eerste avond samen met hun gasten. Het is voor iedereen een superleuke ervaring. Bovendien is het meteen duidelijk dat er vraag is naar hotelkamers. 
De voorzieningen zijn dan nog minimaal: de zes kamers zijn heel eenvoudig en de douche bevindt zich in de gang onder de trap. Toch besluit het echtpaar Taverne ook het hotel nieuw leven in te blazen

In zijn ruim 30-jarig bestaan heeft Hotel Restaurant Taverne vijf grote verbouwingen ondergaan. De naastgelegen slagerij is aangekocht zodat er meer kamers gerealiseerd kunnen worden. Victor en Nardy zijn er in geslaagd het karakteristieke van de oude, knusse dorpsherberg te behouden. 
Het hotel restaurant beschikt nu over 12 comfortabel ingerichte kamers (7 op de eerste verdieping, 5 op de begane grond), en een appartement. De keuken is van alle moderne gemakken voorzien en een stijlvolle serre, met veranda aan de voorkant maakt het hotel restaurant in 2007 compleet én klaar om de komende jaren een gastvrij onthaal te bieden aan de gasten.